Indická rajma (fazolové kari)
Fotil Vítek |
O mojí lásce k indické kuchyni jsem na blogu už několikrát psala. Teď přicházím s dalším skvělým receptem (po Pečených bramborách po indicku a Vegan Vindaloo.) Tentokrát jsem vybrala indickou fazolovou rajmu.
Na vaření pro 2 osoby budeme potřebovat:
*plechovku červených fazolí
*4 cibule
*plechovku loupaných rajčat
*indické kari
*kurkumu
*garam masalu
*čerstvý koriandr
*olej
*sůl, pepř
Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme fazole, rajčata, hodně kari, kurkumu, garam masalu a čerstvý koriandr. Necháme chvíli vařit, na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s kuskusem nebo rýží. Dobrou chuť!
P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.
Mňam, ty mi tedy děláš chutě! Indickou restauraci mám taky moc ráda, od té doby, co jsem v jedné nějakou dobu pracovala. Recept určitě vyzkouším, ale bez koriandru, to je jediné, co na téhle kuchyni moc nemusím (a oni ho cpou skoro všude:)
OdpovědětVymazatjá ten čerstvý koriandr měla teď poprvé a taky mi to teda moc nejelo :D:D s drcenýma semínkama problém nemám :)
VymazatZuzka
vypada to skvele! ja bych si to teda udelala bez cibule, ale cerveny fazolky miluju a zrovna nedavno jsem premyslela, co s nima ukutit, diky za tip :)
OdpovědětVymazatTaky fazole zbožňuju :))
VymazatZuzana (Polární vlk)
Fazole jsou moc fajn věc, cpu se s nima od dětství a asi ještě nějakej ten čas budu. Jídlo vypadá dobře. S indickou kuchyní valné zkušenosti nemám, ale jednou se do toho pořádně opřu.)
OdpovědětVymazatUrčitě indii zkus, neprohloupíš :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Pokud v indickem receptu neni zazvor, mam o nem uz od zacatku pochybnosti. A opravnene. Oni ho totiz davaji do vseho. Tim nechci rict, ze to nemuze byt dobre
OdpovědětVymazat